085 - 303 78 00

Welke maat (kick)bokshandschoen heb ik nodig?

Raadpleeg allereerst je trainer voor het uitkiezen van je (kick)bokshandschoenen. Hij of zij kent jou waarschijnlijk het beste en weet welke maat jij nodig hebt.

(Kick)Bokshandschoenen - Maattabel

In onderstaande tabel is alles even overzichtelijk weergegeven. Houd er wel rekening mee dat geen mens hetzelfde is. Onderstaand schema is vooral een richtlijn en kan dus per persoon verschillen. Raadpleeg daarom je trainer, zodat je de beste keuze kunt maken.

In de tabel staat zowel het gewicht als de handomvang (zonder bandages) gegeven ter indicatie voor het aantal oz (kick)bokshandschoenen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat (kick)bokshandschoenen kiest, is het verstandig om dus te kijken naar zowel je gewicht als de omvang van je hand (gemeten onder de knokkels, zonder de duim).

Vechtsportonline Maatkeuze Kickbokshandschoenen Boxhandschoenen advies - hand opmeten - Vechtsportonline.nl

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons dan gerust op Tel: 085 - 303 78 00 stuur ons een mailtje of kom langs in onze winkel in Groningen!

(Kick)Bokshandschoenen Maten: Wat Betekent ''OZ''?

De maat van (kick)bokshandschoenen is gebaseerd op het gewicht en wordt weergegeven in ‘oz’ oftewel ‘ounce’. Daarbij is 1 ounce 28,349 gram. De maat van een (kick)bokshandschoen ligt meestal tussen de 4 Oz en 20 Oz. De maten gaan per 2 Oz omhoog (dus 4 OZ, 6 OZ, 8 OZ etc.). Van oudsher geeft dit (het aantal ounces) alleen het gewicht van de (kick)bokshandschoenen weer, maar de pasvorm en grote van de handschoen gaat ook mee omhoog.

Dus: hoe hoger het aantal OZ, hoe groter de bokshandschoen is (van binnen en in totaal).

Verschillen tussen Bokshandschoen - Merken?

Ieder merk kickbokshandschoenen en bokshandschoenen heeft zo zijn eigen pasvorm en verschillende modellen. Het kan dus zo zijn dat de ene bokshandschoen van 14 OZ ruimer zit dan een ander merk met hetzelfde aantal ounces. Mocht je nu een advies per merk op maat willen hebben, mail ons dan gerust of bel ons even op tel: 085 - 303 78 00. Er staan ervaren vechters klaar om je te helpen. Wil je de kick-bokshandschoenen liever eerst even passen? Kom dan naar onze vechtsport winkel in Groningen!

Bokshandschoenen - Kinderen

Vaak zie je dat de allerkleinste kickboksers en boksers onder ons , dus vanaf zo’n 6 tot 9 jaar, het beste met (kick)bokshandschoenen van 4 Oz, 6 Oz, of 8 Oz uit de 'voeten' kunnen.

Bokshandschoenen - Vrouwen en jongens en meisjes tot ongeveer 14 jaar

Vrouwen, meisjes en jongens (9 tot +-14 jaar) kunnen het beste voor kick-bokshandschoen gaan tussen de 8 Oz, 10 Oz, of 12 Oz. Over het algemeen hebben vrouwen vrij kleine handen, waardoor een handschoen van 10 of 12 OZ vaak goed past.

Bokshandschoenen - Mannen

Volwassen mannen die vrij licht zijn (tot 70 kg) komen het beste uit met de 12 OZ kickbokshandschoenen.

Voor mannen vanaf zo’n 70 kg tot ongeveer 85 kg, is 14 OZ een mooie keuze.

Ben je zwaarder dan +-85 kilo? Dan zijn de 16 OZ handschoenen meestal de beste keuze.

Bokshandschoenen - Merken

Nu ben je klaar om je eigen (kick)bokshandschoenen uit te kiezen. Voor je gemak zetten we hier al onze merken bokshandschoenen op een rij:

Bezoek onze Showroom!

Vechtsportonline.nl
Damsterdiep 23
9711 SG GRONINGEN
085 - 303 78 00

Openingstijden Showroom

Maandag13:30 - 18:00
Dinsdag10:00 - 18:00
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 18:00
Vrijdag10:00 - 18:00
Zaterdag10:00 - 17:00
Zondag-

Profiteer van onze gratis App!

Deze kunt u GRATIS downloaden in de AppStore of in Google Play

Schrijf in voor onze nieuwsbrief:

NieuwsbriefOp de hoogte blijven van de scherpste aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.