085 - 303 78 00

Bitjes

Bitjes

Op zoek naar een goed bitje? De beste bitjes vind je hier in één overzicht. Deze bitjes zijn niet alleen geschikt voor vechtsport, maar ook voor hockey, rugby en andere sporten waar gebitsbescherming vereist is. Kies je eigen bitje en defend yourself!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Bitje Kopen? - Vechtsportonline.nl

Een gebitsbeschermer wordt ook wel een 'kickboks bitje' of 'mondbeschermer' genoemd. Bitjes zijn enorm belangrijk voor iedere vechtsporter. Daarom hebben wij een ruim assortiment van de beste gebitsbeschermers en bitjes op de markt voor je in één categorie gezet. De bitjes zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren en modellen en zijn zelfs verkrijgbaar met een smaakje. Ze zorgen er allemaal voor dat je tanden/kaken beschermend worden tijdens het beoefenen van een vechtsport en zijn dus ontzettend belangrijk!

We zetten alle merken bitjes voor je op een rijtje: Adidas Bitjes, Booster Bitjes, Ernesto Hoost Bitjes, Essimo Bitjes, Shock Doctor Bitjes, Tapout Bitjes en natuurlijk VENUM Bitjes!         

Hoe werkt een Bitje?

In eerste instantie helpt een bitje natuurlijk om je tanden te beschermen. Maar wist je dat goed bitje ook de kans op een gebroken kaak of zelfs een hersenschudding verkleinen? Een bitje werkt namelijk als schokdemper. Zo absorberen de impact van een trap of stoot op het hoofd/de kaak en zorgen er zo voor dat deze impact niet volledig wordt geïncasseerd door de tanden, aangezien deze vaak niet bestand zijn tegen de kracht die een goede vechtsporter heeft. 

Daarnaast helpt een bitje om je kaak heel te houden. Je ''lockt'' je kaak namelijk als je een bitje in hebt en hier op bijt. Hierdoor is de kans dat je kaak breekt bij impact een stuk kleiner. Ook dempt een (professionele) bitje de schokgolven die worden veroorzaakt door een klap op de kaak, waardoor deze in mindere maten de hersenen bereiken. Daardoor je de kans op een hersenschudding met een bitje in een stuk minder groot.  

Hoe vorm ik een Bitje?

Een bitje vormen doe je als volgt: breng wat water aan de kook. Haal dit even va de kook af (anders is het te warm) en doe vervolgens je bitje 30 seconden hier in. Haal het bitje uit het water, spoel 1 seconden af met koud water en doe hem in je mond. Bijt goed op het bitje, zodat deze zich kan vormen aan je gebit. Druk hem een beetje met je vingers tegen je tanden voor een extra goede pasvorm. Vervolgens moet je goed het vocht uit je bitje zuigen, zodat deze als het ware vacuüm wordt en zich perfect heeft aangepast aan jouw gebit. Vrijwel ieder bitje is overigens voorzien van instructie (op de verpakking of met een meegeleverd boekje) dus lees de instructies rustig na. 

Kom je er nog niet helemaal uit? Bel ons dan op Tel: {{config path="general/store_information/phone"}} of kom langs in onze winkel in Groningen, ons team staat graag voor je klaar!

Bezoek onze Showroom!

Vechtsportonline.nl
Atoomweg 6-3
9743 AK GRONINGEN
085 - 303 78 00

Openingstijden

Maandag :
13:30 - 18:00u
Dinsdag :
10:00 - 18:00u
Woensdag :
10:00 - 18:00u
Donderdag :
10:00 - 18:00u
Vrijdag :
10:00 - 18:00u
Zaterdag :
10:00 - 17:00u
Zondag :
Gesloten
Schrijf in voor onze nieuwsbrief:

NieuwsbriefOp de hoogte blijven van de scherpste aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.