MMA Handschoenen

Wil je MMA handschoenen of grappling handschoenen kopen dan hebben wij een uitgebreid assortiment voor je, zowel in onze vechtsportwinkel als in onze betrouwbare webshop. Bij vechtsportonline verkopen we alleen MMA handschoenen van topmerken.

Filters

Booster BFF supreme Green

Vanaf € 49,95
Items 1 - 36 of 45

Wat is het verschil tussen een MMA handschoen en een MMA sparring handschoen?

MMA handschoenen worden ook wel grappling handschoenen of BJJ handschoenen genoemd. MMA is een afkorting voor Mixed Martial Arts. Een gewone MMA handschoen is een vechtsporthandschoen waarbij je vingers vrij zijn om zo ook goed te kunnen vastpakken. Daarnaast zit er een kleine kussen op de knokkels en een deel op de vingers om die zo te beschermen. Deze Mixed Martial Arts handschoenen (MMA) zijn dus ideaal om je grip- en klemtechnieken te oefenen. Een MMA sparringshandschoen heeft vaak een wat dikkere padding op de knokkels, echt een flinke bolling zodat je naast het oefenen van je grepen en klemmen ook echt kan stoten en dus sparren met en op elkaar. De extra bolling zorgt voor meer demping, maar is natuurlijk iets lastiger om mee uit een klem te komen (omdat ze wat dikker zijn).

Welke maat MMA handschoen moet ik kiezen?

Bij het kopen van MMA handschoenen let je vooral op de grote van je hand. Het zijn vaak vergelijkbare maten als gewone winterhandschoenen tegen de kou. Sommige MMA handschoenen worden in oz (Ounces) weergegeven. Dan kan je je ook je eigen gewicht erin mee laten spelen en heeft de handschoen zelf ook een gewogen gewicht. Dit komt echter niet meer zoveel voor en zijn het gewoon maten van XS t/m XXL.

Waar wordt een MMA handschoen allemaal voor gebruikt?

Mixed Martial Arts handschoenen worden dus ook voor veel facetten binnen de vechtsport gebruikt. Ze zijn veel kleiner dan een bokshandschoenen en daardoor ook geliefd voor het gebruik op een bokszak. Daarnaast worden ze veel gebruikt als Jiu Jitsu handschoenen, BJJ handschoenen (Braziliaanse Jiu Jitsu) karate handschoenen waarbij full contact getraind wordt en natuurlijk als Krav Maga handschoenen.

Waar wordt een MMA sparringshandschoen voor gebruikt?

Deze sparringhandschoenen met vrije vingers worden vooral gebruikt om het stoten op elkaar te oefenen tijdens de MMA training en iets minder voor de andere grappling technieken. Bij Vechtsportonline.nl heb je keuze uit een groot assortiment van MMA handschoenen. Bestel je boven 50 euro? Dan versturen we je de bestelling gratis.

Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel aan de Atoomweg 6-3 in Groningen.

Arrow up