Bokshandschoenen

Bescherm je knokkels en handen met een paar goede bokshandschoenen. Bekijk hier ons ruime aanbod (kick)bokshandschoenen online, of kom langs in onze vechtsport winkel in Groningen! 

We krijgen altijd veel vragen over het uitkiezen van de juiste maat (aantal Oz) (kick)bokshandschoenen. Daarom hebben we even op een rijtje gezet: waar je op moet letten bij het uitkiezen van de maat (kick)bokshandschoenen. Kom je er niet helemaal uit? Bel ons dan gerust op Tel: 085 - 303 78 00, stuur een mailtje of kom langs in de winkel. Ons team staat voor je klaar.

Bokshandschoenen

Filters

Items 1 - 36 of 378

Waarvoor heb je bokshandschoenen nodig?

Bokshandschoenen worden gebruikt tijdens het beoefenen van boksen of andere vechtsporten zoals kickboksen, Muay Thai en MMA (Mixed Martial Arts). Ze zijn speciaal ontworpen om de handen van de bokser te beschermen tijdens het slaan en om letsel bij zowel de bokser als de tegenstander te verminderen. Daarnaast hebben bokshandschoenen een gewatteerde vulling die ervoor zorgt dat de slag wat minder hard aankomt. Het gaat dus om bescherming, zodat je breuken of andere blessures kan voorkomen. Naast bescherming aan je handen en polsen, dienen bokshandschoenen natuurlijk ook voor bescherming van het hoofdletsel van de tegenstander.

Hoe koop je de beste bokshandschoenen?

Als je bokshandschoenen nodig hebt, dan kun je het beste advies inwinnen van onze specialisten in onze winkel. Zij kunnen je het beste helpen bij het uitkiezen van de meest geschikte variant. De meeste fabrikanten maken geen verschil tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen, dus qua bescherming maakt de keuze hiervoor niet uit. Bij gevorderde boksers kan het nog weleens voorkomen dat ze op zoek zijn naar bokshandschoenen met een extra dikke padding boven op de knokkels. Dat komt doordat professionele bokser alles met hun vuisten doen, waardoor er meer druk op de knokkels ontstaat.

Welke maat bokshandschoenen?

Bokshandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Als je een nieuw paar zoekt, is het belangrijk om te kijken naar de maat van de bokshandschoenen. Welke maat geschikt is voor jou, vind je in het schema hieronder. (Afbeelding van het schema die ook op deze pagina te vinden is plaatsen: https://www.vechtsportonline.nl/bokshandschoenen-kickbokshandschoenen-advies ) De maat van je handomvang dient opgemeten te worden zonder bandages. Kijk zowel naar je gewicht als de maat van je handomvang om er zeker van te zijn welke maat oz je nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat geen mens hetzelfde is, waardoor het soms anders uit kan vallen. Kom je er niet uit? De specialisten bij ons staan klaar voor al je vragen. Kom langs in onze winkel of bel ons even op: 085 - 303 78 00.

Welk materiaal bokshandschoenen?

Als je vaker dan 2x per week traint en je training voornamelijk bestaat uit sparring met een trainingspartner is het verstandig om voor leren bokshandschoenen te kiezen. Deze zijn op het gebied van duurzaamheid en bescherming beter. Daarnaast heeft de padding vaak ook wat meer aandacht gekregen, waardoor deze langer goed blijft.

Bokshandschoenen van de beste merken

We hebben verschillende soorten bokshandschoenen in ons assortiment, zoals handschoenen voor dames, voor heren en van de beste merken. Elk merk heeft zo zijn eigen modellen en eigen pasvorm. Bij het ene merk zou je een bokshandschoen in de maat 16oz kunnen hebben, maar kan voor een ander merk weer heel anders uitvallen. Als je voor een bepaald merk advies wil over de meest geschikte maat, kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen je graag. De meest populaire merken van bokshandschoenen vind je hieronder:

  • Adidas bokshandschoenen
  • Venum Bokshandschoenen
  • Hayabusa bokshandschoenen
  • King Bokshandschoenen
  • Booster Bokshandschoenen
  • Joya Bokshandschoenen
  • Twins Bokshandschoenen

Bokshandschoenen kopen bij Vechtsportonline.nl

Bokshandschoenen kopen doe je natuurlijk bij Vechtsportonline.nl. Bij ons krijg je namelijk het beste advies op het gebied van alles wat te maken heeft met vechtsport. We hebben de grootste vechtsportwinkel van Europa, dus kom gerust een keer langs in onze winkel aan de Atoomweg in Groningen. Naast bokshandschoenen kopen, kun je bij ons ook terecht voor uitrusting, zoals kickboks scheenbeschermers en bokszakken. Bestel je online? Dan verzenden we je producten gratis bij een bestelling vanaf €75,-

Arrow up