085 - 303 78 00

Boksbandages of Binnenhandschoen?

Waarom draagt men eigenlijk boksbandages of binnenhandschoenen onder de bokshandschoenen?

In onze fysieke vechtsport winkel adviseren wij vaak vechtsporters om bandages of binnenhandschoenen te gebruiken onder hun gewone bokshandschoenen of kickbokshandschoenen. In dit blogbericht leggen we uit waarom we dit adviseren en of je beter een bandage of een binnenhandschoen kunt kiezen.

Zowel bij het boksen en kickboksen als het trainen op de bokszak of trap en stootkussens, krijgen de handen en polsen veel te verduren. Om te zorgen dat je blessurevrij kan genieten van al deze trainingsvormen is het belangrijk om de handen en polsen extra te verstevigen. Dit kan middels een goede boksbandage of binnenhandschoen.

Redenen voor het dragen van bandages of binnenhandschoenen op een rij:

 • Verstevigen van de pols.
 • Verstevigen van de binnenhand en zo ook de kleine botten in de hand.
 • Extra bescherming van de knokkels.
 • Versteviging van de duim.
 • Duurzaamheid van de bokshandschoenen verlengen ( deze worden minder nat van het zweet doordat de bandages of binnenhandschoenen het zweet opnemen)

Waarom kiezen vechtsporters voor een bandage? (of windsels)

booster boksbandagesBoksbandages worden ook wel windsels genoemd. Ze zijn van oudsher dé manier om je handen en polsen te beschermen tegen blessures tijdens het boksen en kick/thaiboksen. De bandages beschermen je hand optimaal omdat je ook de vingers en duim goed vast kan zetten. Daarnaast heb je ook een soort "grip" in de vuist waardoor deze ietwat gevuld is en zo ook je hand beter beschermt. Het feit dat je je handen hebt ingewikkeld zorgt er ook nog eens voor dat je bokshandschoen minder nat worden van je zweet, waardoor ze langer meegaan.

Voordelen van een bandage t.o.v een binnenhandschoen op een rij:

 • Steviger voor de hand en vingers.
 • Goedkoper in de meeste gevallen.
 • Minder kwetsbaar dan een binnenhandschoen.

Je hebt boksbandages in  allerlei verschillende lengtes, kleuren en materialen. Het meest gebruikte zijn de rekbare/elastische bandages. Deze rekbare bandages zijn perfect om je bandage stevig om de pols en hand te zetten. Je kunt ze extra strak omdoen door het elastische karakter. De katoenen bandages of niet rekbare bandages zijn bij een selecte groep vechtsporters favoriet omdat ze in de was minder kreukelen. Ze zijn echter vaak wat minder strak te zetten en gaan iets eerder los zitten.

De korte bandages zijn meestal van 250cm. Deze worden vaak voor de jeugd en dames geadviseerd. Ook worden de kortere bandages vaak gebruikt onder een MMA handschoen of zakhandschoenen, aangezien die handschoenen vaak wat kleiner zijn en wat strakker zitten.

De lange bandages (350cm tot 460cm) zijn erg in trek bij de gevorderden aangezien zij het wikkelen goed onder de knie hebben en de extra lengte graag gebruiken voor het verstevigen van de hand en pols.

Veel mensen hebben echter weinig trek in het omwikkelen van boksbandages en kiezen voor het gemak van een binnenhandschoen.

Venum binnenhandschoenenDaarmee heb je meteen het grootste voordeel van de meeste binnenhandschoenen benoemd. Je hebt echter ook binnenhandschoenen met vrij lange bandages er bij aan ( maximaal 200cm). Dit is nog altijd aanzienlijk korter dan een losse, lange bandage en levert dus vooral gemak op met het omdoen. De binnenhandschoenen met een korte bandage eraan vast zijn het snelst en het makkelijkst om te doen, maar geven dus ook de minste stevigheid. De meeste binnenhandschoenen hebben ook een extra kussentje op de knokkels, soms van gel en soms van foam. Dit beschermt de knokkels extra!

Voordelen van binnenhandschoenen t.o.v. boksbandages:

 • Extra bescherming op de knokkels
 • Tijdsbesparing tijdens het omwikkelen
 • Minder werk na het wassen ervan (bandages moet je oprollen na het wassen)

Nu weet je alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken. Dus, kies je voor binnenhandschoenen of voor boksbandages?

Succes met je keuze!

 

Geef een reactie

Bezoek onze Showroom!

Vechtsportonline.nl
Atoomweg 6-3
9743 AK GRONINGEN
085 - 303 78 00

Openingstijden

Maandag :
13:30 - 18:00u
Dinsdag :
10:00 - 18:00u
Woensdag :
10:00 - 18:00u
Donderdag :
10:00 - 18:00u
Vrijdag :
10:00 - 18:00u
Zaterdag :
10:00 - 17:00u
Zondag :
Gesloten
Schrijf in voor onze nieuwsbrief:

NieuwsbriefOp de hoogte blijven van de scherpste aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.