085 - 303 78 00

Welke lengte Bokszak heb ik nodig?

''Ik wil een bokszak kopen maar welke lengte moet ik hebben?''

Dit is een vraag die wij vaak krijgen. In dit blogbericht geven wij antwoord op deze vraag. Zo kan jij de perfecte bokszak kiezen voor jouw situatie.

Om de lengte van de bokszak te bepalen, moet je weten waar je de bokszak voor wilt gebruiken.

Bokszak voor kickboksen (trap én stoot)

Voor het kickboksen heb je een 150cm of een 180cm bokszak nodig. Dit in
verband met de lowkicks (trappen). Lowkicks zijn bedoeld om de tegenstander op het been te raken en worden dus relatief laag uitgevoerd. Op een bokszak kleiner dan 150cm lukt dat vaak niet. Dit omdat de bokszak dan te kort is en daardoor te hoog van de grond hangt. Hierdoor kun je geen lowkicks maken ter hoogte van de bovenbenen.

Een 180cm bokszak krijgt van ons de voorkeur, omdat deze:

  • de juiste lengte heeft voor trap-stootcombinaties
  • zwaarder is dan een 150cm bokszak (en dus minder heen en weer beweegt)
  • slechts een klein prijsverschil heeft met de 150cm bokszak

Bokszak voor Boksen (alleen stoten)

Indien je enkel gaat stoten op een bokszak, kun je kiezen voor een 100cm of 120cm bokszak. Een bijkomend voordeel van zo'n kleine bokszak is dat je hem eenvoudig op kunt ruimen na je training en ze iets goedkoper zijn dan de langere varianten.

Bokszak voor Kinderen

Voor kinderen is meestal ook een 150cm of 180cm bokszak de beste keuze.  Een 100 of 120cm bokszak hangt voor kinderen vaak te hoog van de grond, omdat de bokszak meestal aan het plafond bevestigd moet worden.

Je kunt echter ook kiezen voor een kleinere bokszak.  Deze kun je met een langere ketting aan de plafondbeugel bevestigen, waardoor hij wél op een goede hoogte hangt. Het probleem met deze oplossing is dat de bokszak hierdoor wel erg veel heen en weer beweegt. Je dient hem dan ook weer extra ver van de muur op te hangen (verder dan de standaard 70cm die wij aanbevelen) om er zeker van te zijn dat de bokszak niet tegen de muur komt.

De bokszak kan ook bevestigd worden aan de muur met een muursteun. Hiermee kun je de bokszak op een optimale hoogte van de grond hangen, zonder dat hij te veel heen en weer beweegt tijdens het trainen.

Bokszakken, thuis en in de sportschool

Alle bokszakken op onze website en in onze winkel zijn voor zowel thuis als in de sportschool geschikt.

Onze best verkochte bokszak is de Vechtsportonline Special Bokszak. Deze fantastische bokszakken zijn erg geliefd doordat ze relatief zacht zijn. Ze hangen bij mensen thuis en in sportscholen door heel Nederland, België en Duitsland.

Heb je liever een wat hardere, nóg sterkere bokszak? Dan raden wij de Vechtsportonline Pro Bokszak of de Pro Luxury Bokszakken aan.

Geef een reactie

Bezoek onze Showroom!

Vechtsportonline.nl
Atoomweg 6-3
9743 AK GRONINGEN
085 - 303 78 00

Openingstijden

Maandag :
13:30 - 18:00u
Dinsdag :
10:00 - 18:00u
Woensdag :
10:00 - 18:00u
Donderdag :
10:00 - 18:00u
Vrijdag :
10:00 - 18:00u
Zaterdag :
10:00 - 17:00u
Zondag :
Gesloten
Schrijf in voor onze nieuwsbrief:

NieuwsbriefOp de hoogte blijven van de scherpste aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.