Bokshandschoenen voor dames

Dames bokshandschoenen kopen doe je natuurlijk bij vechtsportonline.nl omdat je deze bokshandschoenen voor dames graag wilt passen in onze vechtsportwinkel of omdat je graag advies wilt over de modellen om deze vrouwen bokshandschoenen online te kopen bij een betrouwbare specialist. Benieuwd naar ons aanbod. Bekijk hieronder ons assortiment.

Filters

Items 1 - 36 of 46

Zijn bokshandschoenen voor dames anders dan bokshandschoenen voor heren?

Damesbokshandschoenen zijn over het algemeen niet anders dan gewone bokshandschoenen. Met andere woorden: de meeste merken en fabrikanten maken dus geen aparte damesmodellen voor bokshandschoenen. Al hoewel je natuurlijk met kleuren en een bepaalde pasvorm van de bokshandschoenen voor dames wel wat kan sturen. De handen van vrouwen zijn over het algemeen wel wat kleiner en soms iets smaller dan de handen van mannen, hierdoor wordt vaak een kleinere maat gekozen voor de dames bokhandschoenen.

In onze showroom van vechtsportonline.nl merken we dat meestal de 10 OZ of 12 OZ van een model bokshandschoen voor dames het lekkerst zit. Dus een 10 OZ (ounce) voor de dames met kleine handen en een 12 OZ voor dames met een gewoon handformaat. Zo af en toe verkopen wij bokshandschoenen voor dames van 14 OZ, maar dan heb je wel een grote hand voor nodig.

Leren bokshandschoenen voor dames

Ben je een beginneling? Dan hoef je echt nog niet per se de damesbokshandschoenen van echt leer te kiezen. Meestal wordt er in het begin van de cursus nog niet echt gespard en kun je dus een prima model kiezen die niet van echt leer is. Je stoot meestal op een bokszak of handpads of iemand anders zijn bokshandschoenen (en die zijn ook al zacht), dat scheelt vaak weer in de kosten. Leren dames bokshandschoenen worden meestal gekocht door vrouwen en meiden die al echt sparren met boksen of kickboksen.

Gevorderde bokshandschoenen voor dames

Gevorderde dames bokshandschoenen zijn meestal wel van leer. Het is niet zozeer het leer zelf dat verschil maakt, alleen kan er vaak een hardere en betere padding gehouden worden in het echte leer. Stiksels houden het vaak langer uit in echt leer en een goede padding (kussen op knokkels) is vaak wat harder en heeft dus ook een goed stiksel nodig dat in leer zich beter houdt.
De betere padding is nodig wanneer je gaat sparren en dus je knokkels en je mede sparringpartner beter wil beschermen.

Welke maat damesbokshandschoenen heb ik nodig?

De maten worden weergegeven in OZ (ounces) dit stond van oudsher voor het gewicht van de bokshandschoen voor dames. Tegenwoordig worden de meeste bokshandschoenen niet meer gewogen en is het veel meer een ‘maat’ geworden. Dames kiezen meestal een 12 OZ bokshandschoen en soms een 10 OZ of 14 (bij een kleinere of grote hand). Je hebt dus lekker veel keuze bij vechtsportonline.nl voor bokshandschoenen voor dames.

Arrow up