Bokshandschoenen voor kinderen

Kinderbokshandschoenen zijn goed vertegenwoordigd bij Vechtsportonline.nl. Zo hebben wij een aparte afdeling met bokshandschoenen voor kinderen in onze winkel en online te koop. Benieuwd naar het assortiment online? Bekijk hieronder.

Filters

Items 1 - 36 of 50

Welke maat bokshandschoenen moet ik kiezen voor mijn kind?

Je zoon of dochter gaat op boksen of kickboksen en je wil natuurlijk het liefst dat je kind eigen bokshandschoenen heeft. Vechtsportonline helpt je graag met het kiezen van de juiste maat kinderbokshandschoenen.

De juiste maat kinderbokschoenen kiezen hangt natuurlijk af van de leeftijd en grote van jouw kind. De kinderbokshandschoenen worden weergeven in maten, dit gaat van 2 t/m 14 OZ. Vaak zie je dat kinderen pas op kickboksen of boksen gaan als ze een jaar of 10 tot 14 zijn. In deze meeste gevallen kom je dan vaak uit op een maat bokhandschoen voor kinderen van 8 tot 10 OZ. (Is jouw kind groot voor zijn/haar leeftijd? Ga dan een maat omhoog en vergelijk tot de standaard).

Wat betekent OZ voor kinderbokshandschoenen?

OZ als maataanduiding staat oorspronkelijk voor het gewicht van de kinderbokshandschoen. Tegenwoordig worden de meeste bokshandschoenen voor kinderen echter niet meer gewogen en is het puur een pasvorm van de kinderbokshandschoen geworden. Je kan dus bij alle modellen bokshandschoenen kijken of die ook ‘klein genoeg’ geleverd worden door bij de maten van de bokshandschoenen te kijken.

Zit er verschil tussen een kinderbokshandschoen voor jongens en meisjes?

Nee, de pasvorm is niet anders bij bokshandschoenen voor jongens in vergelijking met bokshandschoenen voor meisjes. Misschien dat de kleuren van de bokshandschoenen hier een rol in spelen maar de grootte van de handen verschilt vaak niet zoveel op jonge leeftijd tussen jongens en meisjes. Hieronder vind je een overzicht van de geschatte maten per leeftijd voor kidsbokhandschoen:

Jaar kinderen Maat (in ‘oz’ oftewel Ounce) 4 tot 6 jaar: 2 tot 6 oz 6 tot 8 jaar: 6 tot 8 oz 8 tot 10 jaar: 8 tot 10 oz 10 tot 14 jaar: 10 tot 12 oz 14 tot 16 jaar: 12 tot 14 oz

We nodigen je graag uit om samen met je kind naar onze showroom van Vechtsportonline te komen en de kinderbokshandschoenen te komen bekijken en natuurlijk te passen!

Arrow up