085 - 303 78 00

(Kick)Bokshandschoenen kopen, waar moet ik op letten?

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van (Kick)Bokshandschoenen?

Wij van Vechtsportonline.nl zouden je graag in onze winkel in Groningen ontvangen om je daar van ons beste advies te voorzien! Maar wij begrijpen het ook dat het nóg makkelijker is om je bokshandschoenen gewoon online te bestellen.

Wanneer je via het internet koopt, is het wat lastiger voor ons om te helpen met het uitzoeken van de juiste (Kick-)Bokshandschoenen. Daarom zullen we in dit blogbericht proberen om je van wat informatie te voorzien, zodat de kans veel groter is dat je met de juiste bokshandschoenen aan de slag gaat!

“Zit er verschil tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen?"

De meeste fabrikanten maken hierin geen onderscheid. Het boksen binnen het kickboksen is qua bescherming en uitvoering niet zodanig anders dat je daar een andere bokshandschoen voor nodig hebt.

Het is wel zo dat vergevorderde boksers soms een bokshandschoen zoeken, die een extra dikke padding (foam) heeft bovenop de knokkels. Vooral omdat deze professionele boksers alles met hun vuisten doen en er hierdoor een intensievere druk op de knokkels ontstaat in vergelijking met kickboksen. Hun favoriete bokshandschoen is daarom vaak wat ronder en dikker.

Verreweg in de meeste gevallen kunt u gewoon een bokshandschoen kiezen voor het kickboksen, of een kickbokshandschoen voor het boksen.
Het is maar net hoe het merk of de webshop ze noemt.

"Ben je een beginner, train je één of twee keer per week en boks je vooral op de stootkussens en bokszak?"

Dan zou je bokshandschoenen kunnen kiezen die gemaakt zijn van PU Skintex (nepleer). Deze PU bokshandschoenen zijn niet per definitie slechter dan leren versies, maar ze zijn niet bestand tegen meer dan 3x in de week trainen en kunnen vaak wat goedkoper geproduceerd worden. Je kunt dan makkelijk onder de € 50,00 al een prima bokshandschoen kiezen.

Bekijk hier de selectie boksandschoenen

"Ben je een gevorderde, train je vaker dan 2x per week en bestaat je
training ook veel uit sparring met een trainingspartner?”

In deze gevallen kun je wellicht een wat betere, leren bokshandschoen uitzoeken. Deze zijn voornamelijk beter op het gebied van duurzaamheid en bescherming. Vaak zijn het de echte leren bokshandschoenen die ook wat meer aandacht aan de padding hebben gekregen, waardoor deze langer goed bokshandschoenen_keuzehulp_blijft. Hoe beter deze padding, hoe beter je handen worden beschermd, net als
je sparringpartner. De leren bokshandschoenen, of bokshandschoenen van zeer hoogwaardig Skintex, zijn er al vanaf zo’n € 50,00 en lopen op tot zo’n € 170,00. Deze verschillen zitten vaak in de kwaliteit en dikte van het leer en de afwerking.

Bekijk hier deze bokshandschoenen 

Wanneer je niet precies weet welke maat (oz) bokshandschoen je het beste kunt kiezen, kijk dan op deze pagina voor extra uitleg.

Wil je graag van ons horen welk model van welk merk je het beste kunt kiezen voor jouw situatie? Bel ons gerust op 085 303 7 800 of start een chat sessie met onze specialisten die voor je klaar zitten.

Geef een reactie

Bezoek onze Showroom!

Vechtsportonline.nl
Damsterdiep 23
9711 SG GRONINGEN
085 - 303 78 00

Openingstijden Showroom

Maandag13:30 - 18:00
Dinsdag10:00 - 18:00
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 18:00
Vrijdag10:00 - 18:00
Zaterdag10:00 - 17:00
Zondag-

Profiteer van onze gratis App!

Deze kunt u GRATIS downloaden in de AppStore of in Google Play

Schrijf in voor onze nieuwsbrief:

NieuwsbriefOp de hoogte blijven van de scherpste aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.