Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van Bokshandschoenen?

Wij van Vechtsportonline.nl ontvangen je graag in onze winkel in Groningen om jou het beste advies te geven! Wij begrijpen het ook dat het nóg gemakkelijker is om je bokshandschoenen gewoon online te bestellen.

Wanneer je via het internet koopt, is het wat lastiger voor ons om te helpen met het uitzoeken van de juiste (Kick-)Bokshandschoenen. Daarom willen we in dit blogbericht je van wat belangrijke informatie te voorzien, zodat de kans veel groter is dat je met de juiste bokshandschoenen aan de slag gaat!

“Zit er verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen?"

De meeste fabrikanten maken hierin geen onderscheid. Het boksen binnen het kickboksen is qua bescherming en uitvoering niet zodanig anders dat je daar een andere bokshandschoen voor nodig hebt.

Het is wel zo dat vergevorderde boksers soms een bokshandschoen zoeken, die een extra dikke padding (foam) heeft bovenop de knokkels. Vooral omdat deze professionele boksers alles met hun vuisten doen en er hierdoor een intensievere druk op de knokkels ontstaat in vergelijking met kickboksen. Hun favoriete bokshandschoen is daarom vaak wat ronder en dikker.

Verreweg in de meeste gevallen kunt u gewoon bokshandschoenen kiezen voor het kickboksen, of kickbokshandschoenen voor het boksen.


Het is maar net hoe het merk of de webshop ze noemt.

"Ben je een beginner, train je één of twee keer per week en boks je vooral op de stootkussens en bokszak?"

Dan zou je bokshandschoenen kunnen kiezen die gemaakt zijn van PU Skintex (nepleer). Deze PU bokshandschoenen zijn niet per definitie slechter dan leren versies, maar ze zijn niet bestand tegen meer dan 3x in de week trainen en kunnen vaak wat goedkoper geproduceerd worden. Je kunt dan makkelijk onder de € 50,00 al een prima bokshandschoen kiezen.

Bekijk hier de selectie boksandschoenen

"Ben je een gevorderde, train je vaker dan 2x per week en bestaat je
training ook veel uit sparring met een trainingspartner?”

In deze gevallen kun je wellicht een wat betere, leren bokshandschoen uitzoeken. Deze zijn voornamelijk beter op het gebied van duurzaamheid en bescherming. Vaak zijn het de echte leren bokshandschoenen die ook wat meer aandacht aan de padding hebben gekregen, waardoor deze langer goed blijft. Hoe beter deze padding, hoe beter je handen worden beschermd, net als
je sparringpartner. De leren bokshandschoenen, of bokshandschoenen van zeer hoogwaardig Skintex, zijn er al vanaf zo’n € 50,00 en lopen op tot zo’n € 170,00. Deze verschillen zitten vaak in de kwaliteit en dikte van het leer en de afwerking.

Bekijk hier deze bokshandschoenen 

Wil je graag van ons horen welk model van welk merk je het beste kunt kiezen voor jouw situatie? Bel ons gerust op 085 303 7 800 of start een chat sessie met onze specialisten die voor je klaar zitten.

 

"Welke maat (kick)bokshandschoen heb ik nodig?"

Raadpleeg allereerst je trainer voor het uitkiezen van je (kick)bokshandschoenen. Hij of zij kent jou waarschijnlijk het beste en weet welke maat jij nodig hebt.

(Kick)Bokshandschoenen - Maattabel

In onderstaande tabel is alles even overzichtelijk weergegeven. Houd er wel rekening mee dat geen mens hetzelfde is. Onderstaand schema is vooral een richtlijn en kan dus per persoon verschillen. Raadpleeg daarom je trainer, zodat je de beste keuze kunt maken.

In de tabel staat zowel het gewicht als de handomvang (zonder bandages) gegeven ter indicatie voor het aantal oz (kick)bokshandschoenen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat (kick)bokshandschoenen kiest, is het verstandig om dus te kijken naar zowel je gewicht als de omvang van je hand (gemeten onder de knokkels, zonder de duim).

 

Maattabel voor bokshandschoenen

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons dan gerust op Tel: 085 - 303 78 00 stuur ons een mailtje of kom langs in onze winkel in Groningen!

(Kick)Bokshandschoenen Maten: Wat Betekent ''OZ''?

De maat van (kick)bokshandschoenen is gebaseerd op het gewicht en wordt weergegeven in ‘oz’ oftewel ‘ounce’. Daarbij is 1 ounce 28,349 gram. De maat van een (kick)bokshandschoen ligt meestal tussen de 4 Oz en 20 Oz. De maten gaan per 2 Oz omhoog (dus 4 OZ, 6 OZ, 8 OZ etc.). Van oudsher geeft dit (het aantal ounces) alleen het gewicht van de (kick)bokshandschoenen weer, maar de pasvorm en grote van de handschoen gaat ook mee omhoog.

Dus: hoe hoger het aantal OZ, hoe groter de bokshandschoen is (van binnen en in totaal).

Verschillen tussen Bokshandschoen - Merken?

Ieder merk kickbokshandschoenen en bokshandschoenen heeft zo zijn eigen pasvorm en verschillende modellen. Het kan dus zo zijn dat de ene bokshandschoen van 14 OZ ruimer zit dan een ander merk met hetzelfde aantal ounces. Mocht je nu een advies per merk op maat willen hebben, mail ons dan gerust of bel ons even op tel: 085 - 303 78 00. Er staan ervaren vechters klaar om je te helpen. Wil je de kick-bokshandschoenen liever eerst even passen? Kom dan naar onze vechtsport winkel in Groningen!

Bokshandschoenen - Kinderen

Vaak zie je dat de allerkleinste kickboksers en boksers onder ons , dus vanaf zo’n 6 tot 9 jaar, het beste met (kick)bokshandschoenen van 4 Oz, 6 Oz, of 8 Oz uit de 'voeten' kunnen.

Bekijk hier de bokshandschoenen voor kinderen

Bokshandschoenen - Vrouwen en jongens en meisjes tot ongeveer 14 jaar

Vrouwen, meisjes en jongens (9 tot +-14 jaar) kunnen het beste voor kick-bokshandschoen gaan tussen de 8 Oz, 10 Oz, of 12 Oz. Over het algemeen hebben vrouwen vrij kleine handen, waardoor een handschoen van 10 of 12 OZ vaak goed past.

Bokshandschoenen - Mannen

Volwassen mannen die vrij licht zijn (tot 70 kg) komen het beste uit met de 12 OZ Bokshandschoenen.

Voor mannen vanaf zo’n 70 kg tot ongeveer 85 kg, is 14 OZ een mooie keuze.

Ben je zwaarder dan +-85 kilo? Dan zijn de 16 OZ handschoenen meestal de beste keuze.

Bokshandschoenen - Merken

Nu ben je klaar om je eigen (kick)bokshandschoenen uit te kiezen. Voor je gemak zetten we hier al onze merken bokshandschoenen op een rij:

Arrow up